Salierų sėklų eterinis aliejus (Apium graveolens)

Salierų sėklų eterinis aliejus naudojamas inhaliacijoms. Rekomenduojama jį taip pat naudoti kaip vonios, masažo ir kitų neutralių preparatų priedą.

Poveikis:

• gerina inkstų ir skrandžio veiklą;

• padeda sergant podagra ir reumatu, pakilus temperatūrai;

• tonizuoja.

Naudojimas

Norint salierų sėklų eterinį aliejų naudoti inhaliacijoms, geriausiai tinka aromatinės lempos. Į vandens pripildytą aromatinę lempą reikia įlašinti 3–8 lašelius eterinio aliejaus (kiekis priklauso nuo patalpos dydžio ir eterinio aliejaus rūšies) ir leisti jam garuoti. Jo kiekis aromatinėje lempoje papildomas pagal poreikius. Salierų sėklų eterinį aliejų galima naudoti ir pirties orui aromatizuoti. Šiuo atveju keletą jo lašų reikia užlašinti ant sudrėkinto tamponėlio ir padėti ant viršutinio plauto. Šilumos veikiamas eterinis aliejus garuoja ir suteikia pirčiai aromatą, taip pat per kvėpavimo takus puikiai veikia organizmą. Be to, salierų sėklų eterinis aliejus gali būti naudojamas ruošiant aromaterapijos vonias (kaip emulgatorių naudojant augalinį aliejų arba pieną), masažo preparatus, kompresus ir kuriant kosmetikos priemones pagal individualias receptūras.