Miramedžių eterinis aliejus (Commiphora)

Miramedžių eterinis aliejus gaunamas dervos distiliavimo būdu. Jau senovės Egipte jis buvo naudojamas religinėms apeigoms ir kosmetikai, taip pat mumifikuojant ir gydant. Dėl egzotiško balzaminio aromato naudojamas burnos, kūno ir plaukų priežiūros priemonių gamyboje, patalpų orui gaivinti, meditacijai. Miramedžių eterinis aliejus ilgainiui tirštėja, nes tai yra natūralūs sakai. Sutirštėjusį eterinį aliejų rekomenduojama skiesti spiritu (patalpų orui gaivinti, voniai, pirčiai) arba augaliniu aliejumi (kūnui, voniai), atsižvelgiant į naudojimo būdą.

Poveikis:

• antiseptinis, antibakterinis ir antivirusinis;

• slopina uždegimo procesus ir grybelių dauginimąsi;

• stimuliuoja imuninę sistemą;

• mažina skausmą ir nervinę įtampą;

• gerina sutrikusį virškinimą;

• padeda esant kvėpavimo sistemos sutrikimų, malšina gerklės skausmą;

• skatina žaizdų gijimą, odos regeneracijos procesus;

• ramina sudirgusią odą, didina stangrumą.

Įspėjimas! Naudoti tik išoriškai. Nenaudoti neskiesto tiesiai ant odos (neskiesti gali būti naudojami tik arbatmedžių, levandų, ramunėlių, rožių eteriniai aliejai). Prieš naudojant eterinius aliejus, rekomenduojama pasitikrinti alerginį odos jautrumą.