+ Migdolų aliejus (Amygdalus communis)

Iš migdolų spaudžiamas aliejus turi švelninamųjų ir raminamųjų ypatybių, gerai maitina odą ir tinka masažo procedūroms.

Paprastieji migdolai, kaip ir abrikosai, priklauso slyvų šeimai. Riešutų skonį lemia augimo aplinkybės: migdolai gali būti saldūs arba kartūs ir nuodingi. Būtent iš saldžiųjų migdolų spaudžiamas šviesiai gelsvas aliejus. Dar senovės Egipte šis aliejus buvo labai vertinamas – aukštajam luomui priklausančios egiptietės jį naudodavo medaus masažams. Dėl savo ypatybių migdolų aliejus plačiai naudojamas šiuolaikinėje kosmetikos pramonėje. Tačiau jokia kosmetikos priemonė su migdolų aliejumi (dažniausiai rafinuotu) negali pakeisti gryno, nerafinuoto aliejaus.

Migdolų aliejus:

• švelnina suskirdusią ir sutrūkinėjusią odą;

• malšina odos sudirgimą;

• skatina žaizdelių gijimą;

• labai tinka sausai, gležnai odai;

• naudojamas strijų profilaktikai;

• padeda pašalinti pleiskanas;

• puikiai paskirsto eterinius aliejus, tinka masažui;

• labai gerai nuvalo makiažą.

Patarimas: medetkų aliejų naudokite gryną arba sumaišytą su kitais augaliniais ir eteriniais aliejais vietoj dieninio ir naktinio kremo.