+ Simondsijų aliejus (Simmondsia chinensis)

Simondsijos auga Pietų Amerikos dykumose. Jų šaknys neretai pasiekia 30 m gylį, todėl surenka drėgmę iš giliausių dirvožemio sluoksnių ir apsisaugo nuo išdžiūvimo. Kasmet šie krūmai duoda gausų aliejingų sėklų derlių, iš kurių spaudžiamas skystasis simondsijų vaškas. Jo ypatybės iš esmės skiriasi nuo kitų aliejų, tačiau jos ne mažiau vertingos.

Simondsijų aliejus ramina ir švelnina odą. Jis lengvai įsigeria į odą ir nesudaro riebaus sluoksnio. Veiksmingai saugo odą nuo išsausėjimo, lėtina ląstelių senėjimą. Puikiai tinka masažams ir makiažui valyti.

Savo sudėtimi simondsijų aliejus stebėtinai panašus į odos riebalus. Jis reguliuoja odos ir plaukų išskiriamų riebalų pusiausvyrą, todėl idealiai tinka riebios ir sausos odos bei riebių ir sausų plaukų priežiūrai.

 

Simondsijų aliejus:

• saugo odos ląsteles nuo išsausėjimo;

• palaiko odos ir plaukų riebalų pusiausvyrą;

• ramina, saugo ir švelnina, todėl tinka jautriai odai;

• didina odos elastingumą ir lėtina jos senėjimą;

• tinka bet kokio tipo odai;

• nedirgina, todėl naudojamas kūdikių odos priežiūrai;

• puikiai paskirsto eterinius aliejus (tinka aliejiniams kvepalams);

• atkuria pažeistų plaukų struktūrą;

• stabdo plaukų slinkimą.


Šis aliejus idealiai tinka:

• visų tipų odai, galima naudoti vietoj dieninio kremo;

• kaip makiažo valiklis;

• odai raminti po skutimosi ir depiliacijos;

• kaip masažo aliejus;

• bet kokio tipo plaukams puoselėti.

Patarimas: grynas simondsijų aliejus yra gerokai veiksmingesnis už kosmetikos priemones su simondsijomis.